دخالت خانواده ها پس از ازدواج و وابستگی های ناسالم

دخالت خانواده ها پس از ازدواج و وابستگی های ناسالم
  • ۴ اسفند, ۱۴۰۲
  • دیدگاه: 0

ما در این مقاله سعی داریم شما را با دخالت خانواده ها پس از ازدواج و وابستگی های ناسالم آشنا کنیم. پس از ازدواج، از زوج انتظار می رود که زندگی مستقلی داشته باشند و تصمیمات بر اساس مشورت های متقابل اتخاذ می شود. اما مشکل وابستگی خانواده می تواند باعث شکست ازدواج شود. وابستگی به هر شکل مالی یا روانی، استقلال زوجین را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث نارضایتی می شود. در ادامه برای آشنا شدن با دخالت خانواده ها پس از ازدواج و وابستگی های ناسالم با ما همراه باشید.

دخالت خانواده در ازدواج چه نتایجی دارد ؟

یکی از مشکلات رایج در بین اکثر زوج ها دخالت خانواده در ازدواجشان است. از آنجایی که در روزگار امروز، نوع نگاه ها با یکدیگر متفاوت است، نوع تفکر، سبک رفتار متفاوت است. در جوانان و والدین متفاوت است که می تواند تفاوت های فکری آن ها را  افزایش دهد. اما بهترین کار زمانی که دخالت خانواده در ازدواج عواقب منفی دارد، مشورت با روانشناس است.

توصیه می شود زمانی که والدین در ازدواج با فرد منتخب شما دخالت کردند و مشکلات پیرامونی به همین دلیل شکل گرفت از روانشناس کمک بگیرید زیرا روانشناس می تواند به زوج و والدین کمک کند تا بهترین نتیجه را بگیرند. در این جلسات روانشناس در تصمیم گیری نهایی والدین و زوجین دخالتی نمی کند بلکه با توجه به شرایط به آن ها کمک می کند تا بهترین تصمیم را بگیرند. برای دریافت مشاوره می تواند به بهترین مشاور ازدواج مشهد مراجعه فرمایید.

دخالت خانواده در ازدواج چه نتایجی دارد ؟

پیامد های دخالت خانواده در ازدواج فرزندان

در ادامه با پیامد های دخالت خانواده در ازدواج فرزندان آشنا می شوید :

دوری گزینی از افراد :

به دلیل کم شدن اعتماد به نفس و ناتوانی در تصمیم گیری، فرد از دیگران دوری می کند، زیرا خود را پست تر از دیگران می داند و خود را دست کم می گیرد. بنابراین دخالت خانواده در ازدواج می تواند عواقب منفی بسیاری داشته باشد و لازم است از جلسات مشاوره روانشناسی بهره مند شد تا احتمال این پیامدها کاهش یابد.

ازدواج اجباری :

بعضی از افراد راضی به ازدواج نیستند و خانواده های آن ها او را مجبور به این کار می کنند. فرزند او علاقه ای به ازدواج با فردی از خانواده خود ندارد، اما به دلیل دخالت والدین مجبور به ازدواج با فردی می شود که هیچ علاقه ای بین آن ها وجود ندارد. در مواجهه با چنین مشکلاتی پیشنهاد می کنیم به بهترین مشاور خانواده مشهد مراجعه کنید.

طلاق و جدایی :

در ازدواج هایی که خانواده ها آن ها را مجبور به ازدواج کردند امکان جدایی وجود دارد زیرا افراد با یکدیگر اختلاف دارند و علاقه ای به هم ندارند و نمی توانند با یکدیگر کنار بیایند. آن ها عصبانی می شوند به طور کلی اکثر زوج‌هایی که در زندگی مشترک به یکدیگر علاقه‌ای ندارند، در هنگام بروز اختلاف دست از کار نمی‌کشند و باعث می‌شوند که تفاوت‌ها بسیار بزرگتر از آنچه هستند به نظر برسند.

افسردگی فرزندان :

امکان دارد افراد بخواهند با فرد مورد علاقه خود ازدواج کنند و خانواده آن ها راضی به این کار نباشند و این امر می تواند تاثیر بدی در افراد ایجاد کند. مشارکت والدین باید بر اساس قواعد دقیق و موجهی باشد، در غیر این صورت وقتی کودک مجبور به پذیرش نظر والدین برای انتخاب همسر شود، دچار افسردگی می شود.

برقراری رابطه نامشروع :

امکان دارد خانواده ها به دلیل مخالفت با فرزندان خود باعث شوند که آن ها به دنبال برقراری رابطه نامشروع با فردی که به او علاقه دارند بروند و یا با افرادی رابطه عاطفی برقرار کنند تا با انتخاب خانواده ازدواج نکنند.

شکست در ازدواج :

افرادی که با فرد مورد علاقه خود ازدواج نمی کنند امکان دارد دچار فروپاشی شوند و در زندگی آن ها تاثیرات منفی داشته باشد. از آنجا که همه می خواهند با کسی که دوستش دارند زندگی کنند، زندگی با کسی که به آن ها علاقه ای ندارد برای اکثر مردم بسیار دشوار است. کمک حرفه ای بهترین روانشناس مشهد در این زمان بسیار موثر است.

ازدواج پنهانی :

گاهی که زن و شوهر همدیگر را دوست دارند اما والدین به دلایلی مخالف این ازدواج هستند، این اتفاق هم می افتد یعنی ازدواج پنهانی. ازدواج مخفیانه پیامدهای منفی خود را دارد که تنها به دلیل دخالت والدین شکل می گیرد.

دوری و جدایی از والدین :

دوری از خانواده زمانی ایجاد می شود که والدین در ازدواج فرزندان دخالت کنند و فرزندان دیگر میل به حضور در کنار خانواده نداشته باشند زیرا در موضوع مهم ازدواج که مربوط به یک زندگی کامل است، حق انتخاب از فرد سلب می شود.

پیامد های دخالت خانواده در ازدواج فرزندان 

ترس از ازدواج :

وقتی انسان همسری انتخاب می‌کند و با مخالفت و دخالت والدین مواجه می‌شود، باعث ترس از ازدواج می‌شود، زیرا ازدواج برای او مانند گرفتار شدن در زندانی است که از آن راه فراری نیست. اما زمانی که فردی بتواند با فردی مورد علاقه خود که شرایط قابل قبولی دارد ازدواج کند، می تواند تغییرات مثبتی در خود ایجاد کند، اما زمانی که از حق انتخاب محروم شود، نمی تواند احساس خوبی در زندگی داشته باشد.

ورود به رابطه عاطفی نابهنجار :

بعضی افراد امکان دارد توسط خانواده هایشان مجبور به ازدواج شوند و به فردی که با آن ازدواج می کنند علاقه نداشته باشند همین دلیل باعث می شود که افراد وارد رابطه دیگری شوند که هیچ لذتی برای آن ها ندارد. روابط عاطفی نابهنجار به معنای دوستی با افرادی است که به نفع فرد نیست و او فقط برای گذران وقت با آن ها معاشرت می کند و حتی برای کینه توزی با والدینش رفتارهای نامشروع را آغاز می کند. برای دریافت مشاوره می توانید با بهترین دکتر مشاوره قبل از ازدواج در مشهد مشورت کنید.

احساس بی ارزشی :

زمانی که فردی با دخالت والدین خود در امور زناشویی مواجه می شود، احساس بی ارزشی می کند زیرا تصور می کند خانواده او را فردی ناتوان از انجام کار درست و تصمیم گیری درست برای خود و زندگی اش می دانند. آن ها می دانند که کند هستند و این می تواند احساس کم ارزشی و بی ارزشی را در فرد ایجاد کند.

کم شدن اعتماد به نفس و عزت نفس :

هنگامی که والدین برای فرزندان خود تصمیم می گیرند، اعتماد به نفس و عزت نفس فرد آسیب می بیند زیرا نمی توانند آنطور که می خواهند زندگی کنند و انتخاب آن ها باید بر اساس اولویت های والدین باشد.

وابستگی به خانواده چه زمانی مشکل ساز می شود ؟

اکثر ما به خصوص با توجه به تربیت شرقی و ایرانی خود، علاقه زیادی به خانواده و والدین خود داریم. ما رابطه خاصی با آن ها حفظ می کنیم و هر روز با آن ها ارتباط برقرار می کنیم. وجود این پیوند عاطفی به خودی خود مشکلی ندارد، مشروط بر اینکه فرد استقلال فردی خود را حفظ کرده و به نیازهای همسر خود توجه داشته باشد. این وضعیت زمانی به یک معضل جدی تبدیل می شود که خانواده در تصمیم گیری ها و استقلال فرد نقش اول را داشته باشد و فرد نتواند از نظر عاطفی خود را از آن ها جدا کند.

این وابستگی باعث می شود که خانواده بیشتر درگیر زندگی فرزندشان شود و در تصمیم گیری های آن ها نقش بسزایی داشته باشد. وقتی فردی مشکل دارد، اولین کسی که به سراغش می آید خانواده اش است و از آن ها راه حل می جوید. این راه حل، به خصوص اگر بخشی از اختلاف با همسر باشد، باعث نارضایتی بیشتر می شود.

نشانه های شخصیت وابسته در همسر :

دیگران همیشه به جای او تصمیم می گیرند. برای همه مشکلات، حتی کوچکترین آن ها، به نظر خانواده اش نیاز دارد. او نمی تواند با نظرات خانواده، حتی نظرات بد، مخالفت کند. او نیازهای خانواده را در اولویت قرار می دهد و برای آن ها به دردسر می افتد. او همسرش را ترجیح می دهد حتی اگر به نفع او نباشد. او مدام نگران خانواده اش است.

زمانی که از خانواده دور است، بیش از حد احساس دلتنگی و افسردگی می کند. او می خواهد با خانواده زندگی کند. او اوقات فراغت خود را با خانواده برنامه ریزی می کند. او به خانواده وابسته است. در بسیاری از زمینه ها، از جمله مسائل مالی، مثلاً از آن ها پول می گیرد یا شراکتی ایجاد کرده است که به نفع خانواده است.

وابستگی به خانواده چه زمانی مشکل ساز می شود ؟

دخالت والدین از کجا شروع می شود ؟

سخت گیر بودن والدین در ازدواج فرزندانشان :

گاهی اوقات والدین در مورد ازدواج فرزندشان سخت گیری می کنند و چون فرزند خود را در بهترین شرایط شایسته بهترین همسر می دانند، حق انتخاب را از او سلب می کنند و تلاش می کنند تا فرزندشان با دیگری ازدواج کند که چنین نیست. ازدواج باید توجه داشت که ازدواج مقوله ای است که در نهایت زن و مرد باید تصمیم نهایی را در این مورد بگیرند نه پدر و مادر. شاید دخالت والدین در ازدواج فرزندشان با فرد مورد نظرشان منجر به عواقب منفی مانند طلاق شود.

سن کم فرزندان :

اغلب والدین از سنین پایین شروع به دخالت در امور فرزندان خود می کنند. با تصمیمی گیری مستمر برای فرزندان، حق تصمیم گیری از آن ها سلب می شود و کودک از اراده آن ها سلب می شود. شاید وقتی والدین سعی می کنند بر اساس تجربیات بیشتر فرزندشان فکر کنند و برای او تصمیم بگیرند، به اعتماد به نفس و عزت نفس کودک آسیب می زنند و باعث می شود والدین از همان دوران کودکی به خود اجازه دهند برای فرزندانشان تصمیم بگیرند.

وابستگی فرزندان به والدین :

یکی از دلایلی که خانواده را به مداخله در ازدواج سوق می دهد این است که والدین هنوز فرزند خود را برای ازدواج آماده نمی بینند زیرا او توانایی تصمیم گیری درست برای زندگی خود را ندارد، استقلال کافی ندارد که باعث می شود والدین از صلاحیت فرزند خود برای ازدواج مطمئن نباشند. وقتی والدین متوجه می شوند که فرزندشان از نظر مالی، اجتماعی مستقل است. و او می تواند زندگی جدیدی را آغاز کند، آن ها در ازدواج فرزندشان دخالت نمی کنند. اما اگر به فرزند و انتخاب هایشان اعتماد نداشته باشند، ممکن است با ازدواج دختر یا پسرشان به شدت مخالفت کنند. گاهی این والدین هستند که اصرار دارند فرزندشان ازدواج کند.

راه کارهای کم شدن وابستگی به خانواده

با همسرتان صحبت کنید. در فضایی آرام، عواقب عدم استقلال و وابستگی را به خاطر بسپارید. تاکید کنید که والدین با توجه به تجربه و دانش خود می توانند به شما مشاوره دهند، اما تصمیم نهایی باید پس از مشورت با دو نفر و در نظر گرفتن علایق خود و فرزندانتان گرفته شود. با حرف زدن او را متهم نکنید. اگر از نظر عاطفی مورد حمایت شما قرار گیرد، به تدریج از خانواده دور می شود و نیاز به تحسین و ارزش گذاری را از شما دریافت می کند. احساس استقلال و اعتماد به نفس را در او تقویت کنید. او سال ها است به این رفتار عادت کرده است.

جدا کردن این ویژگی از شخصیت فرد زمان می برد. برای این کار کوچکترین تصمیم مستقل را در او تشویق کنید. وقتی نوبت به موفقیت و نتایج مثبت می رسد، آن ها را بزرگ کنید. اعتماد به نفس او را برای تصمیم گیری تقویت کنید تا کم کم از وابستگی خانوادگی دور شود. جلوی خانواده همسر قرار نگیرید. این باعث می شود همسرتان از آن ها دفاع کند و شما تنها بمانید. در عوض سعی کنید همسرتان را تغییر دهید. تأثیر آن ها در زندگی شما بسیار زیاد است. بنابراین باید طوری رفتار کنید که یک رابطه محبت آمیز و محترمانه بین شما ایجاد شود.

این باعث می شود که حرف آن ها تا حد زیادی علیه شما نباشد. گاهی لازم است برای پیشبرد اهداف زندگی، روی خانواده همسرتان اعمال نفوذ کنید. دخالت خانواده همسر را به صورت مسالمت آمیز حل کنید. فاصله بین تماس ها را افزایش دهید. برای خانواده خود برنامه ریزی دقیقی داشته باشید تا همسرتان فرصت کمتری برای برقراری ارتباط با خانواده خود داشته باشد. ارتباط خود را دوستانه، اما محرمانه نگه دارید. در مواردی که خانواده همسرتان توصیه ای به شما می کنند، با احترام بگویید که کار خوبی است و در این باره با همسرتان مشورت خواهید کرد. این شیوه صحبت به آن ها نشان می دهد که شما مرزهای مشخصی دارید.

راه کارهای کم شدن وابستگی به خانواده 

کلام آخر

برای دریافت مشاوره سعی کنید بهترین مشاور را انتخاب کنید تا او بتواند شما را به درستی راهنمایی کند. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonدریافت مشاوره (کلیک کنید)