ما در این مقاله سعی داریم شما را با هزینه روانشناس در مشهد آشنا کنیم. روانشناسی یکی از مشاغل مغفول مانده تا یکی دو دهه پیش است. اما با آگاهی روزافزون از اهمیت سلامت روان و نیاز به مشورت با روانشناس، این کار راه رو به رشدی پیدا کرده است. در حال حاضر تقاضا برای جذب و استخدام روانشناس زیاد است و این افراد بسته به صلاحیت و مهارت می توانند در مراکز مختلف به عنوان روانشناس مشغول به کار شوند. مراکز مشاوره و کلینیک های روانشناسی، سازمان ها، مدارس، بیمارستان ها، زندان ها و مراکز خدمات اجتماعی نیاز زیادی به جذب روانشناس دارند. در ادامه برای آشنا شدن با هزینه روانشناس در مشهد با ما همراه باشید.
هزینه روانشناس در مشهد
عوامل مختلفی می تواند در هزینه روانشناس در مشهد تاثیر گذار باشد که در ادامه با آن آشنا می شوید :
تعداد جلسات مشاوره :
هر چه تعداد جلسات درمان به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشد، هزینه مشاوره و روانشناسی بیشتر می شود، زیرا هر مراجعه کننده با صلاحدید روانشناس بر اساس نگرانی ها و نیازهای خود تعداد جلسات متفاوتی را دریافت خواهد کرد. فرض کنید یکی از مراجعین باید در سه جلسه مشاوره شرکت کند.
تایم جلسات مشاوره :
بسته به نیازها و نگرانیهای هر فرد، ممکن است لازم باشد برای مدتهای متفاوتی در اتاق درمان بمانند، با این فرض که برخی از مراجعان فقط 45 دقیقه جلسات مشاوره میگذرانند و برخی گاهی حداقل 90 دقیقه در اتاق درمان میمانند.
نوع روش درمانی :
بسته به نوع اختلال از چند روش درمانی استفاده می شود که به آن ها رفتار درمانی، درمان شناختی رفتاری می گویند. روش ها قابل بحث نیست قیمت جلسات مشاوره روانشناسی نسبت به سایرین متفاوت است. زیرا هر یک از این روش ها زمان منحصر به فرد، مکان مناسب را می طلبد و اطلاع از قیمت مشاوره و اثرات آن ضروری است. نوع روش درمانی را بر میزان هزینه نهایی جدی و واقعی دانست.
شدت بروز علائم :
هر چه علائم بیماری در افراد شدیدتر باشد، به جلسات درمانی بیشتری نیاز دارند، زیرا اگر شدت علائم کاهش نیابد، زندگی فردی و اجتماعی آن ها را مختل می کند. برای درمان علائم جدی اختلالات روانی لازم است افراد جلسات مشاوره روانشناسی داشته باشند و این امر بر نرخ مشاوره موثر است.
انواع تخصص ها و مشاغل روانشناسی
اکثر روانشناسان دانش و تجربه لازم برای این موقعیت را در طول تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد به دست می آورند. کار در یک زمینه خاص می تواند تا حد زیادی به تعمیق مهارت ها و تجربه آن ها کمک کند. بهترین روانشناس مشهد می تواند در موقعیت های مختلفی مانند همکاری در تحقیقات بالینی، در کلینیک های خصوصی روانشناسی، استخدام روانشناس در بیمارستان ها یا مدارس کار کند. آن ها ممکن است یک گروه سنی خاص مانند کودکان یا نوجوانان را به عنوان حوزه تخصصی خود انتخاب کنند یا در برخی از اختلالات روانی مانند اختلالات خوردن یا اضطراب تخصص داشته باشند. روانشناس کودک، روانشناس رشد، روانشناس مدرسه، روانشناس توانبخشی، روانشناسی رفتاری کاربردی و روانشناسی حقوقی نمونه هایی از انواع روانشناسان هستند. در ادامه با انواع تخصص ها و مشاغل روانشناسی آشنا می شوید :
روانشناس مدرسه :
روانشناس مدرسه مشکلات یادگیری و رفتاری دانش آموزان را رسیدگی و برطرف می کند. روانشناس ها عملکرد دانش آموزان را ارزیابی می کنند و راه حل هایی به خود و خانواده هایشان ارائه می دهند. بهترین مشاور خانواده مشهد با سایر متخصصان و معلمان برای برنامه ریزی پیشرفت تحصیلی، یادگیری و استراتژی ها و قوانین اداری همکاری می کنند.
روانشناسی بالینی :
روانشناس بالینی اختلالات رفتاری، عاطفی و روانی را ارزیابی و درمان می کند و به آن ها کمک می کند تا با این اختلالات کنار بیایند. روانشناس بالینی به روش های مختلف به بیماران کمک می کند و ممکن است راهبردهای متفاوتی اتخاذ کند. فرآیند کار شامل گفتار درمانی، تست های تشخیصی، روان درمانی فردی، خانوادگی یا گروهی است.
روانشناس رشد :
پیشرفت و رشد روانی افراد را در طول زندگی بررسی می کند. بیشتر روانشناسان رشد بر درمان کودکان و نوجوانان تمرکز می کنند. اما برخی از آن ها ممکن است بر روی سن و مشکلاتی که بزرگسالان با آن مواجه هستند تمرکز کنند.
روانشناسی مشاور :
این به بیماران کمک می کند تا مسائل و مشکلات را در خانه، محل کار یا در جامعه بهتر درک کنند و با آن ها برخورد کنند. روانشناس بیشتر بر نحوه برخورد و مدیریت موقعیت ها تمرکز می کند و با شناسایی نقاط قوت به مراجع کمک می کند تا موقعیت های مختلف را بهتر مدیریت کند.
روانشناس پزشکی قانونی :
این فرد اصول روانشناختی را در سیستم عدالت کیفری اعمال می کند و به قضات، وکلا و سایر متخصصان حقوقی کمک می کند تا جنبه های روانی پرونده های خاص را بهتر درک کنند. این روانشناسان به عنوان شاهدان متخصص در دادگاه ظاهر می شوند و در پرونده های خانوادگی، مدنی یا جنایی تخصص دارند.
استخدام روانشناس توان بخشی :
روانشناسان با افرادی که ناتوانی جسمی و حرکتی دارند کار م کنند تا زندگی بهتری داشته باشند. این روانشناس ها با افرادی که یک بیماری و یا یک تصادف را تجربه کردند صحبت می کنند تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشند و آن ها را راهنمایی می کنند. روانشناس توانبخشی می تواند به عنوان یک تیم در کنار فیزیوتراپ ها و معلمان برای دستیابی به نتایج آموزشی، یادگیری و روانشناختی بهتر کار کند.
روانشناس صنعتی و سازمانی :
روانشناس صنعتی و سازمانی برای افرادی است که در سازمان های بزرگ کار می کنند و برای این که بتوانند زندگی کاری و رضایتمندی نیروی خود را بیشتر کنند با آن ها صحبت می کنند و از آن ها راهنمایی می خواهند. این روانشناسان با استفاده از اصول روانشناختی و روش های تحقیق سعی در حل مشکلات و مسائل محیط کار و ارائه راهکارهایی برای افزایش بهره وری در محیط کار، مدیریت و سبک کاری کارکنان و ارتقای روحیه کارکنان دارند. روانشناس صنعتی و سازمانی به مدیران گروه در برنامه ریزی سیاست های سازمانی، فرآیندهای استخدام و انتخاب و آموزش کارکنان کمک می کند.
روانشناس و روان پزشک چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟
روانشناس و روانپزشک هر دو متخصص سلامت روان هستند و سعی در تشخیص و درمان اختلالات روانی دارند. اما تفاوت اصلی این دو تخصص در این است که روانپزشک در واقع پزشکی است که در دانشکده پزشکی تحصیل کرده و روانپزشکی را به عنوان تخصص خود انتخاب کرده است. روانپزشک مجاز به تجویز دارو است و ممکن است سایر اشکال درمان را به مراجعان توصیه کند. اما روانشناسی یکی از رشته های علوم انسانی است و دانشجویان روانشناسی از دیدگاه روانشناسان به مطالعه ذهن و روان انسان می پردازند و با تحلیل و بحث های هدایت شده به بیماران کمک می کنند تا خود را بهتر و عمیق تر درک کنند.
روانشناسان مجاز به تجویز دارو نیستند. اما در صورت لزوم می توانند بیمار را به روانپزشک ارجاع دهند. تمرکز اصلی روانشناس مشاوره، گفتگو و رفتار درمانی است. در حالی که روانپزشک برای درمان عدم تعادل هورمون های شیمیایی مغز که نقش حیاتی در اختلالات روانی دارند، داروهایی را تجویز می کند. البته، روانپزشک ممکن است در مورد اثرات داروها و برنامه های درمانی با مراجعین صحبت کند. اما بیمار برای گفتار درمانی به یک مشاور، روانشناس یا روان درمانگر ارجاع داده می شود.
وظایف و مسئولیت های روانشناس :
یک روانشناس رفتار و ذهنیت انسان را از منظر علمی بررسی می کند و به بیماران کمک می کند تا دلیل و ریشه رفتار خود را درک کنند و با اصلاح و تغییر آن ها زندگی بهتری داشته باشند. روانشناس با صحبت با مراجعان در محیطی امن و قابل اعتماد، ریشه مشکلات و رفتارها را شناسایی می کند و به بیماران کمک می کند تا با آسیب ها و آسیب های روانی بهتر کنار بیایند و رضایت بیشتری از زندگی خود پیدا کنند. در ادامه با وظایف و مسئولیت های روانشناس آشنا می شوید :
- تحقیق و مطالعه و انتشار یافتههای تحقیق در نشریات و مجلات روانشناسی
- تشخیص و درمان اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری
- آموزش و برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی
- ارزیابی و تحلیل بیماران و ارائه درمان مناسب
- پیگیری و نظارت بر روند پیشرفت و بهبودی مراجع
- کمک به مراجعین برای تعیین اهداف زندگی و دستیابی به پیشرفت و موفقیت فردی، اجتماعی، آموزشی و شغلی
روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند ؟
این دو تخصص شباهت های زیادی دارند. به همین دلیل، افراد ممکن است روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب را یکسان بدانند. هر دو متخصص با عملکرد مغز و علائم بیماری های مربوط به مغز و سیستم عصبی سروکار دارند. تفاوت اصلی آن ها در تشخیص و درمان بیماری هایی است که علائم ارادی یا غیرارادی ایجاد می کنند. روانپزشک بر روی بیماری هایی تمرکز می کند که علائم آن ارادی است و کاهش آن ها به بیمار بستگی دارد. اما متخصص مغز و اعصاب روی بیماری هایی کار می کند که علائم آن به طور غیرارادی ایجاد می شود. متخصصان مغز و اعصاب بر تشخیص و درمان بیماری های سیستم عصبی تمرکز می کنند و روانپزشکان در تشخیص و درمان بیماری های روانی تخصص دارند.
انواع روانشناس بر اساس روش درمانی
در ادامه با انواع روانشناس بر اساس روش درمانی آشنا می شوید :
درمان سایکودینامیک :
این درمان از روانکاوی ایجاد شده و یک رویکرد درمانی طولانی مدت در نظر گرفته می شود. در این روش بیمار از هر چیزی که در ذهنش است صحبت می کند. الگوهای فکری یا رفتاری که باعث ناراحتی شدند کشف می شوند. در درمان روان سایکودینامیک، در مورد دوران کودکی، تجربیات گذشته، رویاها و خیالات صحبت می شود.
روانشناس رفتار درمانگر :
این روش یک رویکرد هدفمند و اقدام محور است. برخی رفتارها از چیزهایی ناشی می شوند که در گذشته یاد گرفتید. رفتار درمانی به بیمار کمک می کند تا واکنش های رفتاری خود را اصلاح کند. در طول جلسه مشاوره، زمان زیادی صرف صحبت در مورد دلایل رفتار نمی شود. در عوض، روشهایی برای اصلاح واکنشها و الگوهای رفتاری پیشنهاد شدند.
طرح واره درمانگر :
طرح واره درمانگر روشی مؤثر برای مفهوم سازی و درمان اختلالات شخصیت است. در این روش رابطه درمانگر و بیمار و پتانسیل آن برای اثر اصلاحی برجسته می شود. در این روش روانشناس با استفاده از تکنیک های تجربی احساسات منفی را به خاطرات بد دوران کودکی تبدیل می کند.
روانشناس رفتاری شناختی :
این رویکرد کوتاه مدت و شبیه رفتار درمانی است. اما در این روش الگوهای فکری و افکار مشکل ساز بررسی می شود. در جلسات مشاوره، افراد برای شناسایی الگوها و به دست آوردن بینش در مورد تأثیر منفی آن ها کار می کنند.
واقعیت درمانگر :
در این روش رفتارها ارزیابی می شود. این روانشناسان معتقدند که علائم روانی ناشی از وضعیت روانی نیست، بلکه با انتخاب رفتارهای سازگار با نیازها مرتبط است. هدف درمانگر در این روش درمانی این است که بیمار مسئولیت رفتار خود را بپذیرد و اقدامات مطلوب تری را انتخاب کند.
روایت درمانگر :
در این روش، داستان های بیماران برجسته می شود. رویدادها می توانند بر دیدگاه افراد نسبت به خود و جهان تأثیر بگذارند.
کلام آخر
برای دریافت مشاوره سعی کنید بهترین مرکز و کلینیک را انتخاب نمایید تا آن ها بتوانند در هر زمینه شما را راهنمایی کنند. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.